Нападателят Ромелу Лукаку се обърна с благодарност към феновете на Интер, след като премина в английския Челси.

"Уважаеми фенове на Интер, благодаря! Благодаря ви, че ме обичате като любим човек, че карате мен и семейството ми да се чувстваме като у дома си в Милано. Благодаря ви за безкрайната подкрепа и любов, че ме мотивирахте още повече след първия сезон с отбора. Когато се преместих в Интер, веднага разбрах, че мога да помогна на отбора. Любовта и подкрепата, които получих на летището в първия ми ден в Милано, беше началото на една прекрасна история", написа Лукаку в обръщение в профила си в една от социалните мрежи на италианския и на английски език.

"Поставих си за цел никога да не Ви разочаровам, когато нося фланелка на Интер. Винаги съм давал 100 процента във всяка тренировка и всеки мач, за да Ви накарам да се гордеете с отбора. Първият сезон завърши много тежко, но вие ми дадохте сили да продължа напред, а ние продължихме като отбор. Затова станахме шампиони", добави нападателят.

"Надявам се, че разбирате решението ми да премина в Челси. Това е шанс за цял живот и вероятно в настоящия момент от моята кариера мога да кажа, че това е шансът, за който винаги съм мечтал. Завинаги ще остана фен на Интер, защото без Вас нямаше да стана това, което съм", написа още Лукаку.

Той играеше за Интер от август 2019 година. Преди три дни Челси закупи 28-годишния белгиец от италианския отбор за 115 милиона евро.