Нападателят на Интер Ромелу Лукаку говори пред клубната телевизия за своето завръщане в тима под наем от Челси за следващия сезон.

“Чувството да се върна е невероятно. Постигнатото от нас преди година беше фантастично. Това се отнася за тима, феновете и лично за мен. Интер ми даде толкова много и сега се надявам да се справя още по-добре. С клубния президент си говорихме за доста неща, като например как изглеждаше невъзможно да се върна тук, но го направихме. Трябва да му благодаря, че той продължи да натиска и да вярва, че е възможно. В крайна сметка успяхме и съм много щастлив. Сякаш се връщам у дома. Мисля, че моето семейство и аз бяхме много щастливи в Милано благодарение на феновете и съотборниците ми. От деня, в който пристигнах, всички ми помагаха толкова много. Задържах своя дом, когато отидох в Англия, така че това е показателно. Сега просто искам да се върна на терена с момчетата.

Какво ме убеди да се върна в Интер? Обичта на феновете и моите съотборници, но също така и възможността да работя със Симоне Индзаги. Поддържах връзка с него през целия минал сезон. Смятам, че треньорът се представя добре със състава, така че искам да допринеса за правенето на това, което е най-добро за клуба. Видях, че отборът игра доста добре през миналата кампания. Бях разочарован, че Интер не успя да спечели Скудетото, но все пак триумфира с два много важни трофея (Купата и Суперкупата на Италия - б.р.). Много играчи имаха голям напредък и трябва да продължим по този начин. Сега сме в позиция да отправим предизвикателство към всички останали. Искаме да се подготвим за новия сезон и да продължим пътя, по който сме поели".

"Говорих на практика с всичките ми съотборници. Благодаря на всички тях, защото исках да се върна тук, но те също натискаха за моето завръщане. Трябва да им благодаря, защото те са ми като семейство, те са мои братя. Аз не съм индивидуалист и винаги мисля за тима. Искам Интер да печели и ще правя всичко възможно на тренировките и на терена, за да помагам на отбора да побеждава. Посланието ми към феновете? Щастлив съм да се върна тук. Ще давам всичко от себе си всеки ден, за да направя привържениците и съотборниците ми отново щастливи”, заяви Лукаку.