Нападателят на Интер Ромелу Лукаку призна, че загубата от Севиля във финала на Лига Европа е един от най-тежките му моменти в живота. "Нерадзурите" отстъпиха с 2:3, а едно от попаденията на испанците беше автогол на Лукаку.
 
„Беше много труден момент за мен. Не говорих с никого в продължение на четири дни. Но един ден се събудих и си дадох обяснение защо ми се случва всичко това. Загубите те учат как да печелиш”, заяви Лукаку пред Ла Гадзета дело Спорт.
 
Белгийският национал е доволен да види Артуро Видал като свой съотборник и се надява Интер да се възползва от богатия му опит.
 
„Той е страхотен играч. Няма как да е спечелил толкова трофеи с различни отбори, ако не е на най-високото ниво", обясни Лукаку.
 
Головата машина на "нерадзурите" призна, че защитникът на Наполи Калиду Кулибали е един от най-трудните защитници в Серия А.
 
„Има много силни бранители в Италия. Кулибали е един от тях - той е жилав и здрав. Обичам единоборствата с него, както и с Клаван, Кумбула, Бонучи и Романьоли. Добрият защитник прави нападателя по-добър, защото го принуждава да даде всичко от себе си", признава белгиецът.
 
Той вярва, че полузащитникът на Интер Николо Барела ще се превърне в „много важен“ играч за италианския национален отбор. 
 
„Скоро Барела ще бъде много важен играч за Скуадрата. Той се е развил много  и е впечатляващ, дори манталитетът му. Също така уважавам Мойс Кийн и Феделико Киеза", каза още Лукаку.