Нападателят на Интер Ромелу Лукаку заяви във връзка с расовите обиди по негов адрес, че обществото върви в грешната посока.

„Нерадзурите“ победиха с 2:1 Каляри в гостуване от втория кръг на италианската Серия А, като Лукаку се разписа от дузпа в 72-та минута. По време на изпълнението на наказателния удар обаче белгиецът беше обиждан на расова основа от домакинските привърженици. Това накара стрелецът да реагира с гневно изявление в социалната мрежа „Инстаграм“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romelu Lukaku (@romelulukaku) on

„Множество играчи през последния месец бяха обиждани на расова основа. Футболът е, за да му се наслаждаваш. Не бива да се толерират никакви прояви на дискриминация в спорта“, започна изявлението на Лукаку.

„Надявам се, че футболните федерации по цял свят ще реагират остро срещу всякакви форми на дискриминация. Социалните мрежи трябва да работят по-добре съвместно с клубовете, защото всеки ден има такива коментари под постовете“.

„Дами и Господа, 2019-та година сме, а ние вървим назад, вместо напред. Време е ние, играчите да се съберем и да заявим общата си позиция по темата, за да направим спорта чист и приятен за всички в него“, завърши Лукаку.