Бившият италиански нападател Паоло Ди Канио вярва, че Ромелу Лукаку няма да бъде титуляр на Интер този сезон, заради доброто партньорство между Лаутаро Мартинес и Един Джеко. Босненско-аржентинското дуо в последно време не дава нужните резултати, но Ди Канио е на мнение, че белгиецът няма качествата да ги измести.

Аржентинският нападател все още не е намерил противниковата мрежа през 2022 г., а Джеко има само два гола в последните девет мача от Серия А. Лукаку от своя страна също е обект на критики в Челси, със своите 10 гола в 29 мача. Той остана на резервната скамейка в последните два мача срещу Лил в Шампионската лига и Ливърпул във финала на Карабао Къп.

28-годишният играч желае да се завърне в Интер в края на сезона, въпреки че шампионът на Серия А не планира подобен трансферен ход през лятото.

„Той би бил много скъп, като се има предвид, че ще бъде резерва в този отбор на Интер“, каза Ди Канио пред Sky Sport Italia.

„Интер има различен стил на игра, с повече качество и нападател като Джеко, който играе почти като атакуващ полузащитник. Лукаку няма това качество", продължи бившият стрелец.

„Ако бе спечелил срещу Милан, Интер щеше да е лидер в таблицата със седем точки преднина и мач в пасив. Сезонът приключваше, но онзи обрат преобърна сезона. Всичко се промени”, завърши Ди Канио.