Наполи направи феноменален обрат и стигна до драматична победа с 2:1 в домакинството си на Парма в среща от третия кръг на италианската Серия А. Гостите поведоха в 19-ата минута след гол от дузпа на Анже-Йоан Бони, а след това вратарят Зион Сузуки бе изгонен за два жълти картона в 75-ата минута. Новото попълнение на партенопеите Ромелу Лукаку пък даде тон за обрата в 92-ата минута, а Андре-Франк Замбо Ангиса вкара победното попадение за домакините в 96-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
77 снимки

Парма поведе в резултата от дузпа в 19-ата минута. Анже-Йоан Бони нахлу в наказателното поле и бе препънат от вратая Алекс Мерет, а потърпевшият сам изпълни наказателния удар и реализира за 0:1.

Наполи опита да реагира и в 61-ата минута Кварацхелия отправи опасен изстрел, но вратарян Зион Сузуки спаси.

Пет минути по-късно пък изстрел с глава на Алесандро Буонджорно се отби от напречната греда.

В 76-ата минута Зион Сузуки си изкара втори жълт и червен картон, оставяйки отбора си с човек по-малко на терена. Той атакува с високо вдигнат крак откъсващия се Давид Нереш и логично бе изгонен.

В самия край на редовното време бе отсъдена дузпа и за Наполи, но ситуацията бе разгледана с ВАР и реферът промени решението си.

Голямата драма, обаче, тепърва предстоеше. Първо, в 92-ата минута влезлият от пейката Ромелу Лукаку възстанови равенството. Той получи топката в наказателното поле, с едно движение се освободи от прекия си пазач и стреля във вратата за 1:1.

В шестата минута от добавеното време домакините направиха и пълен обрат. Давид Нереш центрира отдясно и намери Замба Ангиса, който с глава порази вратата за 2:1.

Парма пък бе близо до изравняването в 105-ата минута, когато Алмквист стреля отблизо и Алекс Мерет направи уникално спасяване.

Наполи, обаче, устиска победата и събра актив от 6 точки и заема четвъртото място във временното класиране. Парма пък е с четири точки на деветата позиция. В следващия кръг възпитаниците на Антонио Конте гостуват на Каляри, докато „дуковете“ приемат Удинезе.