Ромелу Лукаку се присъедини към Рома това лято и бързо се превърна в един от най-важните играчи на "вълците". По време на пресконференцията на белгийския национален отбор, на който предстоят мачове с Австрия и Швеция, той разкри част от предисторията на случилото се само преди няколко месеца, когато изглеждаше готов първо да се завърне в Интер, а след това да премине в Ювентус.
 
"Повечето хора тук ме познават и знаят, че не обичам да заобикалям темата. Ще говоря след време, но ако всъщност кажа как мина лятото, всички ще бъдат шокирани. Много глупости се изписаха и имаше моменти, когато наистина бях близо до избухване. Преди пет години вероятно нямаше да се възвържа и щях да го направя", заяви Лукаку. 
 
Той говори и как се е стигнало до трансфера му в Рома.
 
„Веднага се почувствах добре в Рома и сега е моментът да благодаря на Раджа Наинголан за контакта с клуба. Той ме информира за отбора и феновете. Естествено, имах много разговори и с Жозе Моуриньо преди да подпиша", обясни Лукаку.
 
Нападателят коментира и офертата на Ал Хилал, която получи през лятото.
 
„За мен беше чест този интерес от Ал Хилал, но след разговорите не бях напълно убеден. Те са най-големият клуб в Близкия изток и шампионатът там сигурно ще стане един от най-големите в света, но все още не исках да напускам Европа", завърши футболистът на Рома.