Нападателят на Аталанта Луис Муриел разкри, че иска в своята кариера да се доближи до качествата на нападателя на Ливърпул Роберто Фирмино, който за него е най-добрият футболист в световния футбол.

Муриел бе запитан от Corriere dello Sport за това кой е най-добрият нападател на позицията му, като не отчете нито Лионел Меси, нито Кристиано Роналдо.

„Очаквате да кажа някой играч, който вкарва по 40 гола на сезон. Имам съвсем различно мислене за футбола и ще кажа Фирмино, тъй като качествата му са огромни. Не е само да вкарваш голове. Той може да ти подаде топката пред голлинията и да изгради атаката. Това за мен е по-ценно”, потвърди стрелецът на бергамаските.

28-годишният Муриел има осем гола в 11 мача в Серия А през сезона и отличи треньорът Джанпиеро Гасперини и неговата работа за показателите си. „Гасперини не иска от мен да взема топката и да стигна до самия край на терена. Тактическите му познания са впечатляващи и използва много умело диагоналите, които са изключително важни в модерния футбол. Непрестанно ме притиска и следи как се движим по терена, така че няма как да не се подобрим”, продължи Джампаоло.

Отборът на Аталанта все още има шансове да продължи към елиминациите на Шампионската лига след победата с 2:0 над Динамо Загреб във вторник. „Изиграхме страхотен мач срещу Динамо, точно както искахме да го направим. Вярвахме до последната минута. Сега мислим за Бреша, след който ще се готвим за Шахтьор Донецк”.