Испанецът Луис Алберто, който носи екипа на италианския Лацио от 2016-а насам, смята, че Серия А не се е развила много в последните години.

„Това е първенство, което не се разви много с годините. В Италия играем доста с трима в защита, с персонална опека. Наполи, Лацио, Сасуоло и Фиорентина са единствените четири отбора, които практикуват европейски стил на игра. Футболът на Ювентус е малко по-различен“, коментира 30-годишният Алберто в интернет платформата Twitch.

По повод интереса от страна на испанския Кадис към него и как евентуално би приключил кариерата си в Лацио, Луис Алберто заяви: „Не бях в добра ситуация, когато разбрах новината, че ме искат. Наистина оценявам интереса от страна на Кадис, но през януари не е лесно да се правят трансфери. Не искам да приключвам по лош начин с Лацио. Когато си тръгна, ще говоря с президента, със спортния директор и треньор, с който се разбирам много добре.“

„Дължа почти всичко на Лацио. Клубът и феновете ме обичат. Би било глупаво да разваля всичко това. До последния ми ден тук ще давам всичко за Лацио и ще опитвам да помогна за класирането за Шампионската лига“, добави Алберто, който има договор с римския клуб до юни 2025 година.

Автор: Кремена Младенова/БТА