Италианският Наполи официално анонсира, че отборът ще се завърне на тренировъчното игрище в следващата сряда, макар треньорската организация в Италия да призова отборите да започнат занимания чак през април. Клубът обяви, че ще започне тренировки на 25-и март и ще тренира на базата си „Кастел Волтурано” сутринта.

Президентът Аурелио Де Лаурентис, както и Клаудио Лотито – собственикът на Лацио, споделиха, че двата тима ще тренират по-рано от 4-и април. Ден преди това е последният ден, даден от правителството на Италия, в който пада блокадата на цялата страна поради заразата от коронавирус.

Техните решения са в разрез с това от шефа на Ювентус – Андреа Аниели, който призова всички тимове в Италия да спазят указанията от страната. Президентът на треньорската организация Дамиано Томази също дискутира това по-рано през деня. Томази вярва, че завръщането на тренировки преди 3-и април е меко казано „много опасно” за здравето на играчите. Очаква се Серия А да не започне с официалните мачове преди май.