Халфът на Фиорентина - Софиан Амрабат, се размина с трансфер в Барселона и остана на "Артемио Франки". Той се завърна в състава на "виолетовите" за 1/4-финала с Торино от Купата на Италия (2:1). В него обаче мароканецът, който бе сред звездите на тима на Мондиал 2022, пострада и е със счупен нос, разкриха от клуба.
 
Първоначално Амрабат бе изваден от групата за мача заради желанието си да напусне в последния ден на трансферния прозорец. Той обаче се извини на тренора и съотборниците си и бе върнат в групата, като се появи на терена като смяна 15 минути преди края. Мароканецът се включи с всички сили в мача и пострада при една ситуация, в която самопожертвователно се хвърли да блокира удара на Антонио Санабрия и бе изритан в носа.
 
Интересното е, че Амрабат доигра двубоя, но след срещата е преминал серия от изследвания, които са показали, че има фрактура на носа. Така ще се наложи в следващите дни да тренира отделно от основната група, а освен това за известен период от време ще трябва да носи и предпазна маска.