Халфът на Ювентус - Мануел Локатели, се разплака след последния съдийски сигнал на дербито между родния си Милан и „бианконерите“. Попадението на Локатели в 63-ата минута донесе успеха на торинци с 1:0, а „Старата дама“ вече е на 2 точки от лидера Интер и на 1 зад Милан.

За Локатели попадението бе специално по два параграфа – той е юноша на миланския гранд, а освен това дебютният му гол в професионалния футбол е точно на същия ден преди 7 години. По ирония на съдбата Локатели се разписа на 22.10.2016 година в 65-ата минута, за да донесе победа на „Дявола“ над Юве с 1:0.

"Спомних си за онзи гол още преди мача. Да не говорим, че отново се сетих за него, когато успях да вкарам сега. Това наистина е съдба, невероятно е да вкараш в същия ден, седем години по-късно с друга фланелка. Знаех, че е на същата дата, говорихме за това със семейството ми и го посвещавам на тях", заяви Локатели.

Снимки: БТА / BTA
66 снимки

Преди мача съотборника му Адриен Рабио казал на Локатели, че този път трябва да компенсира и да вкара за Юве срещу Милан.

"Вярно е, той ми каза този път да вкарам в правилната врата! Да играеш тук винаги е специално, израснал съм тук. „Сан Сиро“ и тези фенове винаги ще бъдат в сърцето ми. Направих други избори в живота си и съм щастлив там, където съм“, развълнувано каза Локатели.