Ливърпул е на път да подобри собствения си трансферен рекорд. „Червените“ са готови да платят 35 млн. паунда за крилото на Рома Мохамед Салах. Именно толкова искат от ръководството на италианския клуб, за да се разделят със звездата си.

Полски нападател попадна в радара на Ливърпул

Английският клуб отправи официална оферта на стойност 28 млн. паунда, която обаче веднага бе отхвърлена. Според Sky Sports Italia, в крайна сметка ръководството на Ливърпул е склонило да изпълни условията на Рома и трансферът може да стане факт съвсем скоро.

Ливърпул представи син екип

Смята се, че няма да има никакъв проблем при преговорите за личните условия на футболиста, чиято заплата на „Анфийлд“ ще бъде почти 100 000 паунда, което е дойно на възнаграждението, което той получава в Рома.

В зависимост от представянето на Салах и при изпълнението на различни условия, трансферната сума на футболиста може да нарасне, което би го превърнало в рекорден за Ливърпул трансфер.

Рома отказа първата оферта за Салах

Досегашният трансферен рекорд на „червените“ се държи от Анди Керъл, който дойде на „Анфийлд“ през януари 2011 година за сумата от 35 млн. паунда от Нюкасъл.

Ливърпул вече направи първата си сделка за лятото, привличайки нападателят на Челси Доминик Соланке.