Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги е привлякъл вниманието на ръководството на Ливърпул като потенциален заместник на напускащия през лятото Юрген Клоп, но 47-годишният специалист не иска да напуска настоящия си тим.

Индзаги спечели пет трофея по време на престоя си в Интер, така че интересът на Ливърпул не е изненадващ, пише италианският вестник Gazzetta dello Sport и добавя, че резултатите на отбора от Милано, както и демонстрирания игрови стил са направили добро впечатление на директорите на английския клуб.

Договорът на Симоне Индзаги с Интер е до 2025 година, но се очаква да му бъде предложено удължаването му с още два сезона в края на настоящия.

Индзаги смята, че дългосрочният проект на клуба би му позволил да сечели още трофеи в близко бъдеще и засега няма желание за промяна.

Отборът на Интер е лидер във временното класиране в Серия А с 15 точки аванс пред втория Ювентус и очаква реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид през следващата седмица, където има гол преднина./ БТА