Наполи се е запътил към историческа първа титла от сезон 1989/1990 в Серия А, но под тях в класирането се води здрава битка за другите три места, които ще дадат възможност на участие в Шампионската лига.

Много е вероятно да се случи нещо, което не е ставало от над 80 години насам в Калчото, а именно - три от най-големите отбори на италианския клубен футбол - Милан, Интер и Ювентус, да останат извън челната тройка в крайното класиране на сезона. За последно това се случва през 1942-а година.

20 снимки

Към момента на второ място е Лацио, а на трето се нареди Рома след минималния успех над Торино по-рано в събота вечер. С успеха „римските вълци“ изпревариха Милан, който е четвърти, а пети е Интер. Непосредствено зад тях е отборът на Аталанта, който при успешен финален рейд в кампанията може да изпревари двата клуба от Милано и да сътвори сензацията, която поколения фенове на футбола не са виждали.

Междувременно Ювентус е седми в подреждането на Серия А, но само заради наложеното им наказание в началото на астрономическата година, което отне 15 точки актива им. В противен случай сега те щяха да са на второ място в класирането с един пункт повече от Лацио.