Легендарният италиански треньор Марчело Липи сподели, че е бил шокиран, когато Зинедин Зидан свали Марко Матераци с удар с глава по време на финала между Франция и Италия на Световното първенство през 2006-та година. 

Специалистът използва времето, за да си припомни някои от големите финали в своята кариера. Един обаче винаги ще изпъква в паметта не само на Липи, но вероятно и на цяла футболна Италия - финалът през 2006-та. Разбира се, когато се спомене този финал няма как да се пропусне и моментът на драма между Зидан и Матераци. 

"Бях истински шокиран, когато Зидан повали Матераци. Работил съм с него в Ювентус и той е изключително интелигентен и смирен играч и човек. Зидан е страхотна личност", започна той. 

"Гледал съм дузпите над 20 пъти и винаги е емоционално. Избрах Фабио Гросо за последен изпълнител, защото най-добрите дузпаджии вече бяха наредени. Гросо обаче беше отбелязал решителната дузпа срещу Австралия, както и голът в продълженията срещу Германия", спомни си с умиление опитният Липи.