Генералният директор на Милан Леонардо довери, че „росонерите” не бива да бъдат обсебени от идеята да се класират в Шампионската лига. Той също така застана зад гърба на наставника Дженаро Гатузо, който е раздиран от критики в последно време.

Миланският гранд се върна на победния път с победа 3:2 над Сампдория в последния кръг, а в сряда тимът ще излезе срещу Дженоа в мач от 1-ия кръг от Серия А. Двата тима не се срещнаха след трагедията в Дженоа през лятото.

„Разбира се, че за нашия клуб е важно целите ни да са да играем в най-престижните надпревари в Европа. Вярваме, че имаме идеалните инструменти, за да постигнем тази цел, но не трябва да бъдем обсебени от тази идея”, предупреди Леонардо.

„В този момент се намираме на три точки от четвъртото място и имаме мач пасив. Всичко е перфектно за нас”, продължи той.

Победата срещу Сампдория постихна критиките към Рино Гатузо, като медиите в Италия побързаха да предложат Роберто Донадони за поста на „Сан Сиро”.

„Спекулациите за Рино идват отвъд нашия клуб и са твърде несъществени. Дженаро има пълната вяра от борда на клуба, както и играчите и е хубаво да ги оставим да работят на спокойствие”, завърши директорът в клуба.