В интервю за "Gazzetta dello Sport", Чиро Ферара коментира актуални теми около предстоящия трансферен прозорец в Италия, като обърна сериозно внимание на най-новите спекулации около евентуален трансфер на Никола Миленкович в Милан.

"Според мен „росонерите“ имат нужда от защитник, а не толкова от нов нападател, отчитайки тежката контузия, която за съжаление, получи Симон Кяер. В предни позиции контузените могат да се възстановят в по-кратки срокове. Зимното меркато е важно, но има две сериозни ограничения - трудно е да вземеш силен играч, защото те много рядко сменят отбора си по време на сезона. Ако решиш да привличаш някой играч от друг шампионат, това носи със себе си известна доза неяснота, защото всеки играч от чужбина има нужда от адаптация", заяви легендата на Ювентус и Наполи.

"Миленкович от Фиорентина може да е добро решение, защото вече е много навътре с италианския шампионат", допълни легендарният италиански бранител.

Според Кориере пък, ръководството на Фиорентина е поставило цена 20 млн. евро за своя 24-годишен сръбски защитник, но добрите отношения с агента му могат да облагодетелстват подобен трансфер.