Легендарният защитник на Милан Алесандро Костакурта даде своето мнение за някои от основните футболисти на “росонерите”, като се изказа доста ласкаво най-вече за Рафаел Леао, Оливие Жиру и Сандро Тонали, когото определи за най-обещаващия играч в европейския футбол.

“Леао е най-решаващият играч, така че отборът може да бъде повлиян от неговите върхове и падения. Левият фланг на тима получава похвали, но също така всички опасности идват от тази страна. В Неапол Джовани Ди Лоренцо приличаше на Кафу заради неволите на Леао и Тео Ернандес в защита. Тео твърде често спори с противниковите футболисти. Солидността на други ключови играчи дава баланс на отбора. Сандро Тонали и Исмаел Бенасер се подобриха толкова много, а Оливие Жиру винаги е готов. Той няма много докосвания, но винаги е решаващ. Той ме изненада, не мислех, че е шампион, но води Милан към титлата". 

"Имах високи очаквания към Алесио Романьоли. Мислех, че ще бъде следващият Джорджо Киелини. Това обаче не означава, че е лош защитник. Имайки предвид това, което той правеше на 19 години, смятах, че има неограничен потенциал. Пиер Калюлю трябва да се подобри, но има това, от което се нуждае един централен бранител. Свен Ботман (който е спряган за Милан - б.р.) притежава качество. Не знам обаче какви са неговите характер и всеотдайност в тренировките. В момента той има същата стойност като Романьоли". 

Не виждам много фундаментални играчи в Европа освен Килиан Мбапе. Франк Кесие е важен, но не и решаващ. Той определено не е незаменим. Всъщност, Тонали е по-важен от него, той даже е най-ценният играч на Милан, по-съществен е дори от Майк Менян и Жиру. Писах на Паоло Малдини, когато го привлече, казвайки му, че е взел най-обещаващия играч в европейския футбол. Златан Ибрахимович беше жизненоважен за завръщането на Милан, както и Малдини и Стефано Пиоли. Това е техният Милан. Златан не е толкова ключов, колкото преди, но той все още има своята тежест”, коментира Костакурта пред “Гадзета дело спорт”.