Иконата на Милан Деметрио Албертини публично се усъмни дали новото попълнение Леонардо Бонучи е най-правилният избор за нов капитан на отбора.

Бранителят сензационно смени Ювентус с „росонерите” през лятото и моментално получи лентата, макар че тя немалко време бе притежание на Рикардо Монтоливо, който все още е част от отбора. Именно този факт не се хареса на Албертини, който също така отрече да е бил търсен с предложение за управленски пост в клуба.

Бонучи си направил самоотвод като капитан на Милан?

„Четох за тази история, но това е просто слух. Никога не съм имал контакт с когото и да било. Това мога да го кажа със сигурност”, каза бившият полузащитник.

„Трудно е оценя ситуацията (с капитанската лента – б.р.), но смятам, че изборът е базиран на това хипотетично кой би бил редовен титуляр. На тази база харизматична фигура като Лео би могъл да бъде точният човек, който да отнеме от напрежението върху Джанлуиджи Донарума или някой друг играч.”

Монтела отрече Бонучи да е хвърлял лентата

„Аз самият лично съм бил в много съблекални през кариерата си. Не смятам, че лидерът непременно е човекът с лентата, а по-скоро група от по-важни и харизматични фигури. Убеден съм, че играчите, които познават добре философията на Милан, могат по-добре да предадат какво значи да носиш този екип”, заключи Албертини.