Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро предполага, че на Пауло Дибала му е липсвало доверие в Торино, докато Жозе Моуриньо му е дал пълен картбланш в Рома, което го прави ключов играч на "Стадио Олимпико".

Ла Хоя вкара гол при победата на Рома с 2:0 над РБ Залцбург в четвъртък, помагайки на "джалоросите" да се класират за осминафиналите на Лига Европа.

"Той става все по-зрял. Той премина през важни стъпки в Ювентус, някои хубави и други не толкова, с много контузии", каза Дел Пиеро пред "Скай Спорт". "Той не беше сред главните герои на Световното първенство, но имаше важен момент с дузпата на финала. Треньорът Моуриньо силно искаше трансфера в Рома, би било интересно да разберем как Жозе Моуриньо е оформил Дибала този сезон, карайки го да се върне на предишното му ниво. Харесва ми да анализирам тези психологически аспекти", продължи световният шампион с Италия през 2006 г.

"Той трябва да се чувства желан и обичан и тогава показва качества, които никога не са му липсвали. Когато човек има последователност, той може да направи разликата", добави Дел Пиеро. Дибала и Дел Пиеро са близки приятели и бившият италиански национал често посещаваше аржентинеца в дома му в Торино, когато Дибала играеше за Ювентус. Ла Хоя напусна "Алианц Стейдиъм" миналото лято след края на договора си, който Ювентус отказа да продължи поради спортно-технически и финансови причини. 29-годишният футболист има 12 гола и 7 асистенции в 23 мача във всички турнири този сезон. Настоящият му договор с Рома изтича през юни 2025 година.