Легендата на Ювентус - Марко Тардели, говори за почти сигурния трансфер на Пауло Дибала в Интер. Световният шампион с Италия от 1982 година, който има и два сезона с екипа на „нерадзурите“, изрази по-различно мнение от феновете на „бианконерите“, които вече смятат аржентинеца за предател.

Договорът на 28-годишния нападател изтича в края на този сезон и няма да бъде подновен, което означава, че седемгодишният му престой в Торино е към своя край. Много топ клубове се стремят да привлекат Дибала със свободен трансфер през лятото, но Интер изглежда далеч пред останалите, като преди дни в няколко медии се появиха информации, че единственото, което спира официалното обявяване на трансфера е финалът за Купата на Италия.

Пред „Гадзета дело Спорт“, Тардели обсъди широко темата „Дибала предател ли е“, като изложи много аргументи в полза на бившия играч на Палермо.

„В днешния футбол няма предателство. Отиваш при отборите, които предлагат повече пари. За италианец клубната лоялност може би съществува, но за чужденец не. Чужденецът отива там, където му предлагат най-добри възможности или където го изпраща този, който отговаря за него. Независимо дали става дума за клуб, агент или който и да е. Надявам се той да подпише с най-добрия възможен отбор за бъдещето си”, заяви Тардели.

28-годишният Дибала се присъедини към Ювентус през 2015 г. от Палермо за 40 милиона евро. Левичарят стана 9-ият голмайстор на клуба за всички времена след 115-ия си гол при загубата с 1:2 от Дженоа.

През този сезон Дибала има 10 гола и 5 асистенции в 27 мача в Серия А.