Все по-вероятно изглежда италианската Серия А да започне от 13-и юни без фенове по стадионите. Днес ще се вземе окончателното решение по случая, но всяка друга развръзка ще е огромна изненада.

Едно от познатите имена в италианския футбол Анджело ди Ливио изрази своето мнение относно рестарта на шампионата, но сподели и своите тревоги за футбола пред празни трибуни. Той има 40 мача с националния отбор на Италия, 3 пъти е шампион с Ювентус, като вдига Купата на Италия и трофея от шампионската лига. В последните години от кариерата си Анджело завоюва още една купа на страната с Фиорентина.

„Мисля, че никой не може да бъде спокоен в настоящата ситуация. Футболистите са притеснени и е нормално да бъде така. Всичко ще е изпитание за тях, пътуванията, тренировките, а най-трудното ще е мачовете без публика. Все пак смятам, че сезонът трябва да бъде завършен. Снощи имах възможността да наблюдавам двубой без фенове и да ви кажа честно много е тъжно. Просто липсва емоцията, песните на агитките, а и футболът ми се струва по-бавен. Напълно подкрепям рестарта на Серия А, всички имаме нужда от футбола. Видях доста плакати на тифози, които са срещу подновяването на сезона и аз напълно разбирам тези хора. Те няма да могат да присъстват на стадиона и да подкрепят любимия отбор, но въпреки всичко първенството трябва да се довърши,“, завърши 53-годишният Ди Ливио.

 

Автор: Делян Калинков