Легендата на Италия Дино Дзоф призова Джанлуиджи Донарума да остане в Милан и да не създава повече проблеми с исканията си за по-висока заплата.

Вратарят на „росонерите“ ще стане свободен агент, след като договорът му ще изтече на 30 юни, а за момента преговорите за удължаване на контракта между двете страни зациклиха.

„Не мисля, че съм прекален моралист, ако кажа, че на негово място не бих искал да създавам повече проблеми само заради по-висока заплата. Той е млад, има изключителни качества и вече играе за голям клуб. Какво му трябва повече? Не мисля, че всичко е и в Шампионската лига, защото това се обсъждаше дори, когато Милан бе на върха в Серия А“, заяви Дзоф.

„Донарума може да прави каквото си поиска на вратата. Убеден съм, че Ювентус ще завърши сред първите четири отбора в крайното класиране, тъй като имат по-добро качество в отбора си. Мисля, че утрешното дерби ще бъде по-решаващо за „росонерите“. Андреа Пирло постигна целта си и ще бъде оставен начело на „бианконерите“. Ювентус трябваше да се справя с много проблеми, докато Интер отпадна рано в Европа и успя да се съсредоточи изцяло върху Серия А“, добави легендарният вратар.