Милан вероятно е на само няколко дни от официално подписване на нов договор със своята звезда Рафаел Леао. „Гадзета дело Спорт“ пише в днешния си брой, че вероятно споразумението ще бъде подписано в средата на тази седмица.

„Розовия вестник“ информира още, че „росонерите“ са в постоянен контакт със Спортинг Лисабон. Именно „лъвовете“ и по-точно задължението на Леао към тях се оказа голяма пречка по пътя към новия контракт на португалеца с италианския клуб.

През лятото на 2018-а година Леао разтрогна самосиндикално със Спортинг след серия скандали и побой от ултраси на тренировка и се присъедини към Лил. Оттогава върви съдебен процес между трите страни (Лил, Спортинг и Леао).

Една от инстанциите официализира, че „песовете“ трябва да заплатят на лисабонския клуб около 20 млн.евро компенсация за крилото, въпреки че се смяташе, че Леао ще поеме половината от дълга.

Лил е изразил готовност да плати колосалната за неустойка сума, като това е и ключът към новия контракт на Леао с Милан, според който играчът ще прибира около 7 милиона евро на година, ако информацията на „Гадзета“ е вярна.