Лаутаро Мартинес се утвърди като един от най-добрите нападатели в Европа през втория си сезон в Интер. С 16 гола в Серия А и Шампионската лига, 22-годишният аржентинец ще бъде една от големите цели на големите отбори в Европа. Барселона вече прояви огромен интерес към него.

Но президентът на аржентинския Расинг Авилянеда Виктор Бланко разкри в интервю за Мундо Депортиво, че пърив интерес към Мартинес е проявил Реал Мадрид.

„Когато беше в младежкия отбор на Расинг и тъкмо навърши 18 години, Лаутаро каза „не“ на Реал Мадрид. Те дойдоха да го търсят и предложиха наем със задължителна опция за закупуването му. Лаутаро обаче отхвърли офертата, тъй като искаше да се наложи и успее в Расинг, преди да отиде в Европа. И той остана. Лаутаро не се главозамая. Имаше много ясни цели“, заяви Бланко.

И наистина аржентинския нападател успява, превръщайки се в откритието на Суперлигата. Малко по-късно подписва с Интер. Тогава „нерадзурите“ изпреварват с малко Атлетико Мадрид за подписа на Мартинес.

„Реал Мадрид бяха готови да го вземат и той да играе за Академията им. Бяха забелязали талантът му. Парите, които даваха не бяха никак малко и клубът ни щеше да остане с голям процент при следваща продажба. Но Лаутаро много добре знаеше какво иска“, обясни президентът на Расинг.

„Много го обичам. Той се държеше много добре с клуба и мен. Винаги имаше примерно поведение. Адаптира се веднага и пътуването му беше главозамайващо. Лаутаро прескочи младежките години много бързо, стигна до Суперлигата, а след това замина за Европа. И той си остава същият, какъвто беше преди“, сподели Бланко.