Италианският вицешампион Интер неочаквано се провали в снощното гостуване на Монца, завършило 2:2. Дензъл Дъмфрис си отбеляза автогол в третата минута на продълженията и така „бианкоросите“ стигхана до заветния хикс.

"Нерадзурите" обаче бяха гневни след двубоя, особено заради отменененото попадение на централния бранител Франческо Ачерби. Най-яростен сред отбора от Ломбардия беше нападателят Лаутаро Мартинес, който вкара втория гол във вратата на Монца.

"Незачетеният гол щеше да промени много неща, защото щяхме да победим със сигурност“, започна Лаутаро пред DAZN и Sky Italia.

БГНЕС / BGNES
26 снимки

„Нормално е да сте подозрителни към ВАР. Тази технология е там, за да помогне за предотвратяване на съдийски грешки и по някакъв начин много грешки се изплъзват на съдиите“.

„Аз лично не съм "за" VAR. И когато започна, не бях „за“, не съм и сега, но играчите се адаптирахме. Трябва да се използва правилно, иначе съсипва всичко. Не е само защото днес ни навреди на нас, а защото не е добре за футбола. Както ни каза треньорът в съблекалнята: Ако след четири или пет години VAR, все още не се ползва правилно, значи нещо не е както трябва или е неясно", продължи аржентинецът.

“Поемаме отговорност за равенството. Знаем, че трите отбора пред нас са силни и в добра форма, но вярвам в Скудетото“, завърши нападателят.