Аржентинският национал Лаутаро Мартинес очаква оферта от клубния си тим Интер за удължаване на договора му, заяви агентът на футболиста Алехандро Камано.

26-годишният Мартинес е лидер при голмайсторите в Серия А към момента с 12 гола в 12 мача. Той бе избран за капитан на Интер в началото на сезона 2023/2024.

"Не знам защо Лаутаро реши да работи с мен, но знам защо аз исках да работя с него. За мен е чест да го представям. Той заслужава оценка 10 за това какво представлява като човек. Говорим за един от тримата най-добри нападатели в света", коментира Камано пред италианския Tuttosport.

"Той е скромен човек, с когото е лесно да имаш добри отношения. Той е честен и не проявява егоизъм. Затова смятам, че получи капитанската лента в Интер. Работи здраво и преди всичко е добър човек", добави мениджърът на Лаутаро Мартинес по негов адрес.

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота наскоро разкри, че разговорите за подновяването на договора на Мартинес мече са започнали.

"Преговаряме, за да получим оферта, която удовлетворява Лаутаро. Това не е лесно и няма да се случи за един ден, но работим, за да постигнем позитивно споразумение. Не мисля, че ще има проблеми- В добри отношения сме с Интер и първоначалните разговори вече текат", заяви Алехандро Камано.

Агентът потвърди, че Лаутаро Мартинес е отхвърлил оферта от Саудитска Арабия през лятото. "Той се чувства добре в Милано и е оценен от клуба си", обясни Камано.

Мартинес се присъедини към Инетр през лятото на 2018 година за 25 милиона евро. Нападателят натрупа 116 голя в 254 мача за италианския тим.

Настоящият му договор с гранда от Милано изтича през юни 2026 година.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова