Аржентинският футболист на Интер Лаутаро Мартинес разясни посланието, което бе написал на тениската си и показа при победата над Лацио с 2:0 в италианския шампионат. Нападателят се разписа при успеха в Рим и показа надпис "Fuerza Bahia Blanca", отправено към родния му град заради сериозните бури в областта, довели до разрушения и човешки жертви.

"Още снощи разбрах, че родният ми град страда от тази буря. Свързах се със семейството ми, тъй като се тревожех. Надявах се, че нещата ще се нормализират възможно най-скоро", каза Мартинес пред DAZN.

Аржентинецът коментира и добрите си отношения с Маркюс Тюрам, които си личат и на терена.

"От деня, в който Маркюс пристигна, той и всички нови попълнения се адаптираха много добре. Говоря доста с него и това е важно - да имаме приятелство и извън терена, тъй като това прави нещата на игрището по-лесни. Не просто аз говоря с него, но всички в състава сме приятели. Ние сме семейство и работим заедно, за да постигнем целите, които си поставяме", добави Лаутаро Мартинес.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

"В последните шест или седем години Интер отново се конкурира за цели като Шампионската лига и искаме да продължим по този начин. Следващата стъпка винаги е най-трудната. Ние сами изпратихме послание до себе си, повече от другите, че трябва да преодолеем препятствията и че всички заедно трябва да работи, за да постигнем това, което желаем. Искаме да спечелим всичко", продължи нападателят.

Той реализира 15 гола в 16 мача от Серия А до момента през сезона. "Промених се доста в последните години, защото вече имам свое семейство и децата ми ме промениха. Световното първенство също остави отпечатък в съзнанието ми. Не всичко беше позитивно, защото глезенът ме болеше и не се представих така, както исках. Това не е оправдание, а ме накара да искам да се развивам, да ставам по-силен и да напредвам", каза още Мартинес.