Лацио победи Рома с 3:2 в римското дерби от шестия кръг на италианското футболно първенство. Възпитаниците на Маурицио Сари прекъснаха серия от три мача без успех в калчото и с 11 точки се изкачиха на шестата позиция.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Тимът на Жозе Моуриньо пък загуби за втори път в кампанията и с 12 точки остана четвърти. Символичните домакините от Лацио започнаха силно срещата и Сергей Милинкович-Савич откри резултата в десетата минута с глава след отлично центриране от дясно на Фелипе Андерсон.

След още девет минути "небесносините" удвоиха преднината си. Чиро Имобиле пусна към Педро Родригес, който с прецизен удар от границата на наказателното поле наказа бившия си отбор. Рома успя да отвърне малко преди почивката. Жордан Верету центрира от корнер и Рожер Ибаниес с глава намали на 1:2.

В 63-ата минута Лацио вкара трети гол. Луис Алберто изведе Имобиле в ляво, нападателят нахлу в наказателното поле, финтира Джанлука Манчини и пусна по тревата към непокрития Фелипе Андерсон, който от десетина метра не пропусна. Шест минути по-късно главният съдия Марко Гуида отсъди спорна дузпа за Рома за нарушение на Луис Фелипе срещу Николо Дзаниоло в пеналта, а Верету отново намали за 2:3 от бялата точка.

До края Имобиле на два пъти беше близо до попадение за Лацио, а Пепе Рейна спаси опасни удари на Дзаниоло и на резервата Елдор Шомуродов, но ново попадение не падна.