Лацио допусна сериозна издънка в първия си мач за сезона, губейки с 1:2 от Лече като гост. „Джалоросите“ стигнаха до победата с обрат за 120 секунди, дошъл с голове на Понтус Алмквист и Федерико Ди Франческо. За „бианкочелестите“ отбеляза звездата и капитан на тима Чиро Имобиле.

Още в 13-ата минута Лече организира добра атака, при която Ламек Банда нанесе лек удар, с който Иван Проведел се справи.

С първото си положение в мача Лацио излезе напред в резултата. В 26-ата минута Луис Алберто намери Чиро Имобиле в наказателното поле, а стрелецът видя, че вратарят Владимиро Фалконе е излязъл, копна го и резултатът стана 0:1.

В 39-ата минута Имобиле стигна до отскочила топка в наказателното поле, но я прати високо.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Домакините опитаха натиск в началото на втората част, като в 48-ата минута Илбер Рамадани стреля от границата на пеналта, ала неточно.

Веднага след това Иван Проведел спаси удар на Габриел Стефеца. Сетне Фелипе Андерсон шутира покрай левия страничен стълб.

Със сериозен натиск на Лече се стигна до последните минути на срещата.

Пет преди края Понтус Алмквист получи топката и без колебания неспасяемо я насочи в мрежата на Лацио.

Едва две минути след това Федерико Ди Франческо овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното, който попадна в долния десен ъгъл за 2:1, а Иван Проведел нямаше шанс за реакция.