Салернитана постигна изненадващ успех в домакинството си на Лацио в среща от 13-ия кръг на италианската Серия А. Това бе първи успех за тима от Южна Италия през настоящата кампания в първенството.

Салернитана стигна до първото добро положение в мача в 25-ата минута, когато Емил Боинен стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

Пет минути преди края на първата част Лацио имаше претенции за дузпа за нарушение на Норберт Гьомбер срещу Чиро Имобиле. След триминутно преразглеждане със системата ВАР съдията Алесандро Пронтера посочи бялата точка. Именно Имобиле се нагърби с изпълнението и с удар долния десен ъгъл се разписа за 0:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
65 снимки

Второто полувреме започна по страхотен начин за домакините от Салерно, които стигнаха до изравнителен гол в 55-ата минута, когато след щастлив рикошет топката стигна до Григорис Кастанос, а той на празна врата я чукна в мрежата за 1:1.

Само четири минути след това Кастанос можеше да отбележи второто си попадение в мача, но ударът му по земя бе спасен от Иван Проведел. Час игра след началото Лацио отговори с шут на Фелипе Андерсон след индивидуален пробив на бразилеца, но вдясно от вратата.

В 66-ата минута Салернитана стигна до пълен обрат. Антонио Кандрева овладя топката след пас на Григорис Кастанос и със силен удар от далечна дистанция прати топката точно под напречната греда и вкара за 2:1, като по този начин донесе победата на своя тим срещу бившия си такъв.

С първия си успех за сезона Салернитана събра осем точки но остава на последната 20-а позиция, като изостава само с две от 17-ия Емполи, който обаче е с мач по-малко. Лацио продължава с колебливите изяви и остава десети със 17 пункта.