Лацио приема Аталанта в един от най-интересните мачове от 23-ия кръг на Серия А. Срещата е днес от 21:45 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 3.

„Бергамаските” заемат 4-о място във временното класиране, но спечелиха едва един от последните си четири срещи в първенството.

В същото време „орлите” правят колеблив сезон. Отборът на Маурицио Сари е едва осми, като изостава със седем точки от днешния си съперник.

Домакините няма да могат да разчитат на Франческо Ачерби, Матия Каталди, Педро и Акпа Акпро, а под въпрос за срещата са Тома Башич, Матия Закани и Щефан Раду.

За Аталанта травми продължават да лекуват Робин Госенс и Дуван Сапата. Ханс Хатебур, Йосип Иличич и Руслан Малиновски висят за срещата.

Двубоят обаче е под сериозна въпросителна, след като „бергамаските” до последно ще изчакат резултатите от тестовете за коронавирус преди да заминат за Рим.

Според новия ковид протокол в Серия А, за да се състои даден двубой, всеки един от тимовете не трябва да има повече от 9 заразени с коронавирус от картотекираните 25 играчи в състава.