Косовският нападател Ведад Муричи бе официално представен като нов играч на Лацио. Той заяви, че е избрал „римските орли“ пред много други оферти и каза, че не идва в Рим като обикновен наемник.

Централният нападател в крайна сметка направи трансфер от Фенербахче за 20 милиона евро след дълги преговори. Но след това не можеше да тренира с новия си тим заради положителна проба за COVID-19.

“За мен е чест да бъда тък. Със сигурност има разлики в сравнение с футбола в Турция. Получих много съобщения от феновете, когато пристигнах и ги уверих в моята ангажираност към клуба. Знам, че хората казват, че Златан Ибрахимович е от Косово, но истината е, че ще бъда Муричи от Лацио. Тук съм, за да направя всичко за отбора“, заяви нападателят.

„Не искам да има прекалено голям натиск върху мен колко гола ще реализирам през сезона, защото не съм егоист, а обичам да играя за отбора“, каза Муричи.

„Аз съм в един от най-големите клубове в Италия и искам да бъда толкова велик, колкото този клуб. Имаше много оферти, но аз избрах Лацио заради техния стил на игра и директора Игли Таре, който е от Албания. Лацио беше първият ми избор. Вече знам всичко за римското дерби и нямам търпение да играя в този мач“, добави още той.

„Мечтата ми бе да играя с Имобиле. Ще направя всичко възможно да се уча от него и да го подкрепям, както на терена, така и извън него“, заяви Муричи.