Ръководството на Лацио излезе с изявление, в което се казва, че клубът ще съдейства за издирването на фенове на отбора, обиждали чернокожи играчи по време на гостуването на Лече от 16-ия кръг на италианското първенство (1:2).

По време на мача римски фенове скандираха обиди на расистка основа срещу защитника на Лече Самюел Юмтити и неговия съотборник, нападателя Ламек Банда. Когато феновете обидиха Юмтити в средата на второто полувреме, реферът спря мача за няколко минути и на стадиона бе пуснато съобщение с молба да спрат скандиранията.

"Нашият клуб винаги се е противопоставял на всички форми на расизъм и дискриминация с всички налични средства и е реализирал инициативи, насочени към смекчаване на подобни явления. Лацио осъжда извършителите на това отвратително и срамно деяние и както винаги, ще окаже максимално съдействие на властите за разкриването на извършителите. Привържениците на нашия отбор не са расисти и не могат да бъдат идентифицирани с няколко души, които вредят на имиджа на клуба", се казва в изявлението на официалния сайт на Лацио.

Лацио е пети в италианското първенство с 30 точки от 16 мача. Отборът ще играе следващия си мач у дома срещу Емполи на 8 януари.