Отборът на Лацио записа комфортна победа с 2:0 в домакинството си на Сампдория в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А. Патрик откри резултата в 41-ата, а Луис Алберто оформи крайния резултат в 59-ата минута. Домакините имаха предимство през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха.     

Столичани откриха резултата в 41-ата минута, когато Луис Алберто центрира от свободен удар до аутлинията отдясно на наказателното поле, а централният защитник Патрик беше оставен непокрит и с глава от вратарското поле намери мрежата зад вратаря Евил Аудеро за 1:0.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

В 59-ата минута Лацио стигна и до второ попадение. Мануел Лазари пресече подаване в собствената си половина и направи чудесен индивидуален пробив, стигна до наказателното поле и подаде за Алберто вляво. Испанецът преодоля вратаря, а двама защитници на „мореплавателите“ застанаха на голлинията, но не успяха да спрат удара на бившия играч на Ливърпул – 2:0.

В добавеното вреве на срещата резервата за Самп Фабио Куалярела можеше да върне един гол, но ударът му се отби от гредата. 

С тази победа Лацио вече има 62 точки и остава на пета позиция, с три повече от шестия Рома, който в понеделник играе с Фиорентина. Сампдория пък остава на 15-о място с 33 точки, с шест повече от опасната зона при оставащи два кръга до края на шампионата.