Халфът на Лацио Сергей Милинкович-Савич може да подпише нов договор с клуба, твърди “Скай Спорт Италия”. За сръбския национал не е постъпила нито една конкретна оферта, което дава увереност на “орлите”, че той ще погледне с добро око на евентуално предложение за нов договор. 

В момента Милинкович-Савич е обвързан с “бианкочелестите” до 2024 година. Лацио му постави цена от 40 млн. евро, но тази сума се вижда висока на всички заинтересовани страни. Ювентус се отдръпна, след като успя да задържи Адриен Рабио, Интер насочи усилията си към привличането на Давиде Фратези, а Милан преговаря с АЗ Алкмаар за Тижани Райндерс. 

Това, както и участието на Лацио в Шампионската лига, вероятно ще убеди СМС да преподпише. Ако се стигне до нов договор, той ще е краткосрочен, което все пак ще гарантира на сърбина, че може да осъществи трансфер след 6 или 12 месеца. Пред него има и вариант още сега да премине в клуб от Саудитска Арабия, но тази перспектива не го изкушава. 

В същото време, “Гадзета дело Спорт” написа, че Милинкович-Савич е бил предложен на Челси от агента си Матея Кежман. “Сините” от Лондон обаче предпочитат да привлекат Мойсес Кайседо от Брайтън.