Лацио създава партньорство с английския Уулвърхемптън на трансферния пазар. Това се случва благодарение на португалския агент Жорже Мендеш.

Според RadioSei това е част от дългосрочната стратегия на спортният директор на „римските орли“ Игли Таре и импресариото. По този начин на „Олимпико“ се очаква да пристигнат Диого Жота и Рубен Невеш.

Връзката между Мендеш и Лацио стартира със закупуването на младите португалски играчи Педро Нето и Бруно Жордао от Спортинг Брага за сумата от 20 милиона евро. След това дуото бе продадено на „вълците“ за почти същата стойност, въпреки че почти не играха в Италия.

Сега, когато отношенията между двата отбора са се укрепили, Лацио може да започне жъне реколтата си с привличането на доказани играчи на Уулвърхемптън.

Основната мишена на римляните е Диого Жота. 23-годишният нападател има 15 гола и шест асистенции в 37 мача за „вълците“ през този сезон.

Договорът му изтича през юни 2022 година и той усилено е свързван с преминаване в Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Рубен Невеш е другият, който е силно желан от Лацио, въпреки че халфът е оценяван на 40 милиона евро и също така е следен от Ювентус.