Лацио приема Ювентус в една от дербитата на 13-ия кръг в Серия А. Срещата е днес от 19:00 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 3.

Двата тима, които през лятото смениха треньорите си, започнаха колебливо сезона. Това в по-голяма степен важи за „бианконерите”.

Воденият от Макс Алегри отбор е едва на 8-о място във временното класиране с 18 точки. „Старата госпожа” загуби два от последните си три мача в първенството, като в последния кръг стигна до изключително труден успех над Фиорентина.

„Орлите” са с три точки повече от днешния си съперник. Тимът на Маурицио Сари е непобеден в последните три кръга в първенството. Големият проблем пред Лацио е травмата на Чиро Имобиле. Голмайсторът ще е под въпрос до последно за двубоя. Аут е Адам Марушич.

Проблемите пред Алегри също не са малко. Той няма да може да разчита на Джорджо Киелини, Пауло Дибала и Матия де Шилио. Под въпрос ще са Федерико Бернардески и Аарън Рамзи.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛАЦИО: Пепе Рейна, Елсад Хисай, Луис Фелипе, Франческо Ачерби, Мануел Ладзари, Данило Каталди, Сергей-Милинкович Савич, Луис Алберто, Фелипе Андерсон, Матиа Закани, Педро

Треньор: Маурицио Сари

ЮВЕНТУС: Войчех Шчесни, Данило, Леонардо Бонучи, Матай де Лихт, Лука Пелегрини, Уестън Маккени, Мануел Локатели, Хуан Куадрадо, Адриен Рабио, Федерико Киеза, Алваро Мората

Треньор: Масимилиано Алегри

Гл. съдия: Марко Ди Бело

Стадион: "Олимпико", Рим