Футболистът на Тотнъм Деян Кулушевски призна, че се е чувствал "ужасно, унизен и безполезен" в Ювентус, но все пак смята, че не се е провалил в Торино.

23-годишният шведски национал се присъедини към Ювентус през 2020-а, но напусна италианския тим след година и половина, подписвайки с Тотнъм през януари 2022-а.

"Периодът му в Ювентус бе шанс да се уча от легенди", заяви Деян Кулушевски пред The Players’ Tribune.

Кулушевски дебютира в Серия А докато бе под наем в Парма от Аталанта през сезон 2019/2020 и спечели приза за Най-добър млад играч, записвайки 10 гола и 10 асистенции в 36 срещи.

Първият му сезон в Ювентус бе впечатляващ, тъй като той под ръководството на Андреа Пирло той реализира 7 гола и 7 асистенции в 47 двубоя във всички турнири. Проблемите за Деян Кулушевски започнаха с назначаването на Масимилиано Алегри през лятото на 2021 година, той като крилото не бе редовен титуляр и се отчете само с 2 попадения и 3 асистенции за 27 мача.

"Рядко стартирах в срещите на Ювентус за около 6 месеца. Чувствах се ужасно, защото даваш живота си за футбола, тренираш здраво, а приключваш на пейката, гледайки как останалите играят на твоята позиция, а дори не са крила. Честно казано, чувствах се унизен и дори безполезен. Някои хора започнаха да казват, че не съм достатъчно добър, че съм твърде бавен. Това ти се отразява и е напълно нормално, защото сме хора", коментира Кулушевски.

"Знам, че усещането е, че съм се провалил в Ювентус, но мисля, че е странно да се твърди подобно нещо, когато спечелих два трофея и играх в два финала с отбора. Но е вярно, че в последните шест месеца преживят трудни времена. После дойдох в Тотнъм и не знаех как да изляза от негативната спирала", разкри шведският национал.

Той подписа с английския клуб под наем за 10 милиона евро през януари 2022 година, а през лятото на 2023-а Тотнъм направи трансфера му постоянен, купувайки го за допълнителни 30 милиона евро.