Централният защитник на Наполи Калиду Кулибали заяви, че би искал да остане в клуба до живот, но не може да даде такива обещания. Сенегалският защитник увери спряганият за ново попълнение Виктор Осимен ще хареса тифозите на „партенопеите“.

Тази сутрин се появи информация, че бранителят е готов да седне на преговори за нов договор, тъй като офертите на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул не надхвърлят 60 милиона евро, а от Наполи желаят 75 милиона за защитника.

„Победата в Неапол винаги е специална и ще се борим за Скудетото през следващия сезон. Бих искал да остана в Наполи за цял живот, но не мога да дам такива обещания. Аз съм част от проекта и в края на първенството ще говоря с ръководството. В момента съм съсредоточен на 100% върху представянето си на терена“, каза Кулибали през Radio Kiss Kiss.

Централният бранител може и да не остане на „Сан Паоло“, но в момента влиза в ролята на посредник между Наполи и нападателя на Лил Виктор Осимен.
„Говорих с мен, попита ме за расизма в Италия и в Неапол. Казах му, че може да се отпусне в града, вратите са широко отворени за него и ще види, че тифозите на Наполи са фантастични“, добави още той.

Той говори и за предстоящият реванш от Шампионската лига срещу Барселона.
„Имаме своите шансове и не трябва да допускаме греки. Дженаро Гатузо е прав, че понякога ни липсва правилният манталитет, но ще подобрим и този аспект благодарение на наставленията му“, каза Кулибали.