Мениджърът на Челси Антонио Конте е отчел своя голяма трансферна грешка през лятото. Става дума за отдаването под наем на Хуан Куадрадо в Ювентус за следващите три години.

На всичкото отгоре „бианконерите“ разполагат с опция за откупуването на колумбийския национал, който така и не можа да се докаже при „сините“. Там го доведе още Жозе Моуриньо, но след само половин сезон го върна обратно в Италия като преотстъпен именно в Юве.

В последно време тъмнокожият техничар е твърд титуляр за „старата госпожа“, където го ценят много високо и шефове, и треньорът Масимилиано Алегри. Медиите в Италия твърдят, че през лятото Конте е искал да задържи бившия ас на Фиорентина, но 28-годишният футболист е бил твърд в желанието си отново да играе за Юве.

В крайна сметка италианският мениджър на лондончани уважи желанието на Куадрадо, ала сега горчиво съжалява за това. Той отчита, че към момента му липсва нужната дълбочина на постовете по крилата и южноамериканецът би бил много солидна опция, ако все още бе на „Стамфорд Бридж“.

Ювентус внася по 5 милиона на сезон в касата на „сините“, за да разполага с Куадрадо. Освен това откупуващата клауза в договора на играч – на стойност 10 милиона евро – става задължителна за изпълнение, ако той запише определен брой срещи.