Пламен Пейчев – агент на централния защитник на Фиорентина - Димо Кръстев, даде интервю пред "Firenzeviola.it". Той призна, че към българския национал е имало интерес от страна на друг клуб от Серия А, но се е стигнало до споразумение с "Ла Виола" Кръстев да остане на "Артемио Франки" поне до лятото. Договорът му с клуба е до 2024 година.

"Имаше няколко клуба, които се интересуваха от Кръстев. Няма да крия, че сред тях имаше и клуб от Серия А, който бе силно заинтересован. Във всеки случай Фиорентина вярва в него и се договорихме, че Димо ще остане във Флоренция до лятото. След това ще направим оценка. Той често тренира с първия отбор и се надяваме, че ще дойде и неговото време да дебютира", започна Пейчев.

Той коментира и договора на Кръстев, който е до 2024 година: "Сега не мислим за договора, включително и защото го удължихме преди година и половина. Момчето е съсредоточено единствено върху това да се справя добре и да расте."

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Фиорентина е отбор, който все още може и трябва да се бори за Европа през този сезон. Това е добър отбор с отличен треньор. Сигурен съм, че ще имат страхотен финал на сезона“.

„През следващите години виждам Фиорентина като отбор, който ще се бори за Шампионска лига. През следващите години отборът ще е сред първите четири", продължи агентът на Кръстев.

Пейчев коментира връзката на Димо Кръстев с треньора му Алберто Акуилани, който е легенда на Фиорентина: "Трудно ми е да го опиша, представянето на терена говори достатъчно. Димо изигра първия си финал преди да е навършил пълнолетие срещу Верона. През трите години спечели пет купи с него. Той е специален треньор за него и двамата са в много добри отношения. Неописуемо е чувството да спечели пет от възможни шест финала".