Торино и Ювентус не излъчиха победител, завършвайки 2:2 в дербито на 29-ия кръг в Серия А. "Бианконерите" успяха да открият рано резултата чрез Федерико Киеза (13), но Антонио Санабрия (26) възстанови равенството. В началото на второто полувреме нападателят на "биковете" (46) даде аванс на тима си. Гостите достигнаха до равенството чрез попадение на Кристиано Роналдо (78) с глава.

По този начин Ювентус не успя да се изкачи на третата позиция в Серия А и остава четвърти с актив от 56 точки, докато Торино е точно над чертата с 24. На "бианконерите" им предстои да изиграят в сряда отложения мач с Наполи от четвъртия кръг на първенството.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

"Бианконерите" стартираха агресивно двубоя и още във втората минута имаха отлична възможност да отркият резултата. Алекс Сандро проби отляво и изведе в наказателното поле АЛваро Мората. Испанецът овладя и нанесе удар, но Салваторе Сиригу добре затвори ъгъла си и спаси.

Две минути по-късно Кристиано Роналдо се извиси в наказателното поле и свали топката към Федерико Киеза, който стреля над вратата. Натискът на гостите продължи и последва нова комбинация между двамата замесени преди това. Италианският национал отново нанесе изстрел, който бе отразен от Салваторе Сиригу.

Домакините отговориха мигновено. Кристиан Ансалди проби отляво и подаде към включилият се Армандо Ицо. Защитникът стреля в левия ъгъл, но топката премина покрай страничния стълб.

Постепенно действията на терена се успокоиха, но гостите продължиха да бъдат по-агресивния отбор. Това даде резултат в 13-ата минута, когата Федерико Киеза комбинира отлично с Алваро Мората, след което италианският национал нахлу в наказателното поле и с изстрел облизо преодоля Салваторе Сиригу.

"Биковете" опитаха да пренесат играта в половината на Ювентус в търсене на изравнително попадение. Торино притисна съперника си, но липсваха опасности пред вратата на Войчех Шчесни. В 22-ата минута защитата на "бианконерите" сгреши при центриране в наказателното поле, след което топката попадна в Томас Ринкон. Халфът нанесе изстрел, но той бе блокиран отлично от Алекс Сандро.

В 26-ата минута Торино възстанови равенството. Антонио Санабрия бе най-съобразителен в наказателното поле, след като Войчех Шчесни се намеси след далечен изстрел и с глава реализира отблизо.

В следващите минути Ювентус успя да спечели отново контрола на топката, но домакините се прибраха плътно в собствената си половина и изчакваха за организирането на бързи контраатаки.

В 43-ата минута Салваторе Сиригу направи решаващо спасяване след изстрел на Алваро Мората с глава. Малко след това вратарят на домакините пресече остро подаване на Алекс Сандро.

Голмайсторът за "бианконерите" Федерико Киеза имаше отлична възможност в добавеното време на първата част, но изстрелът му от въздуха премина покрай десния страничен стълб.

"Биковете" стартираха отлично второто полувреме. Още в началните секунди Антонио Санабрия се възползва от груба грешка на Деян Кулушевски, след което напредна и с изстрел в близкия ъгъл за втори път преодоля Войчех Шчесни.

"Бианконерите" опитаха мигновено да възстановят равенството, но Славаторе Сиригу се намеси отново решително след плътен изстрел на Кристиано Роналдо. В следващите минути гостите продължиха да притискат съперника си и го принудиха да се прибере дълбоко в собствената си половина, но добре подредената защита на Торино не позволяваше да се стигне до опасности.

В 70-ата минута Алекс Сандро центрира в наказателното поле, където Кристиано Роналдо бе над всички, но изстрелът му с глава премина над вратата. Пет минути по-късно Хуан Куадрадо подаде остро по земя в наказателното поле, където от непосредствена близост португалецът стреля над напречната греда.

В 78-ата минута Ювентус възстанови равенството. Капитанът Джорджо Киелини продължи към Кристиано Роналдо, който отблизо с глава реализира. Първоначално попадението не бе зачетено заради съмнения за засада на португалеца, но след преглеждане на ситуацията с ВАР, главният съдия Микаел Фабри посочи центъра.

Малко след изравнителното попадение Салваторе Сиригу се намеси на два пъти решително след изстрели на Родриго Бентанкур и Кристиано Роналдо, първият от които след това се спря и в левия страничен стълб.

В заключителните минути на двубоя Войчех Шчесни бе принуден да се намесва след изстрели на Саша Лукич и Анотнио Санабрия.

Дълбоко в добавеното време полският страж отрази опасен изстрел от пряк свободен удар на Даниеле Базели.

Торино Ювентус

източник: Sofascore.com

ТОРИНО - ЮВЕНТУС 2:2/КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А

0:1 Киеза 13'

1:1 Санабрия 26'

2:1 Санабрия 46'

2:2 Кр. Роналдо 78'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ТОРИНО: Салваторе Сиригу, Армандо Ицо, Глейсон Бремер, Алесандро Бонджорно, Томас Ринкон, Роландо Мадрагора, Мерджим Войвода, Кристиан Ансалди, Симоне Верде, Антонио Санабрия, Андреа Белоти

Треньор: Давиде Никола

ЮВЕНТУС: Войчех Шчесни, Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт, Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Данило, Родриго Бентанкур, Деян Кулушевски, Федерико Киеза, Кристиано Роналдо, Алваро Мората

Треньор: Андреа Пирло

Гл. съдия: Микаел Фабри

Стадион: „Олимпико Гранде Торино“, Торино