Крилото на Милан Саму Кастайехо заяви, че иска да остане за дълго в клуба и сподели, че е намерил мястото си в състава на Стефано Пиоли благодарение на Златан Ибрахимович. Испанецът говори пред вестник „AS” и отговори на информациите свъзрващи го с прибиране в родината му.

„Винаги съм искал да успея тук и желая да остана дълго в този клуб. Истината е, че 2020 година започна добре. Играх във всеки мач и се представях на добро ниво. Надявам се да продължа така. Онези, които ме познават, осъзнават, че съм труден характер, но и смирен, първата ми година беше, за да се адаптирам. Не е лесно да се докажеш само с 15 минути на мач и един двубой като титуляр на две или три седмици“, заяви Кастайехо.

„Ако някой има вяра във вас и ви кара да се чувствате важни, можете да дадете всичко възможно в замяна“, добави още той.

Голямата промяна дойде през 2020 година след пристигането на Златан Ибрахимович, което накара Стефано Пиоли да премине към схема 4 – 4 – 2.

„Беше прекрасно да дойде в Милан. Той е много смирен и се разбира добре с всички. Златан дава съвети по време на тренировките и е тук, за да ни помогне. Научаваме толкова много от Ибрахимович“, каза испанецът.

Докато Златан пристигна в Милано, вратарят Пепе Рейна премина под наем в английския Астън Вила.

„Рейна винаги е бил като по-голям брат за мен. Може да се смееш 24 часа на ден с него. Всеки отбор в света има нужда от някой като него. Пепе е изключителен вратар“, каза Кастайехо.

Испанецът бе попитан за любимия му момент с фланелката на Милан.

„Моят дебют, тъй като никога няма да забравя усещането, което изпитах през първите няколко минути на „Сан Сиро“. Този стадион ви показва какво е футболът, можете да усетите историята. Искам футболистите да изпитат това. Имам късмета да бъда тук и се надявам да продължа да се наслаждавам на всеки момент“, добави крилото на Милан.