Кремонезе отстрани Читадела след успех с 2:1 в продължения в среща от втория кръг на турнира за Купата на Италия и се класира за осминафиналите. Българинът Валентин Антов не бе в групата на кремонци за мача, тъй като получи почивка от старши треньора Джовани Стропа.

Редовното време на двубоя приключи при резултат 1:1 след попадения на Андреа Бертолачи в 48-ата минута за домакините от Кремонезе и на Алесио Вита за Читадела в 83-ата. Гостите играха с човек по-малко от 53-ата минута заради втория жълт и съответно червен картон на Доменико Фраре.

Победният гол в срещата между двата тима от италианската Серия Б бе дело на Масимо Кода в първата минута на добавеното време на продължението.

Следващият съперник на Кремонезе ще бъде Рома.

В друг мач от втория кръг на турнира елитният Салернитана се наложи с 4:0 като домакин на втородивизионния Сампдория и си уреди сблъсък с Ювентус на осминафиналите.

За Салернитана се разписаха Чуквубуикем Иквуемеси в 28-ата минута, Лум Чауна в добавеното време на първата част и в 67-ата минута и Джоване Кабрал в 86-ата.