Звездата на Ювентус Пауло Дибала ще напусне клуба като свободен агент това лято, след като играчът е избрал да не подписва нов договор. Агентът на аржентинеца Хорхе Антун пристигна в централата на клуба за среща тази сутрин, която продължи два часа, но не доведе до желаното от „биаконерите“ развитие.

От Юве преговаряха с Дибала през голяма част от сезона, а в един момент разговорите дори бяха спрени поради липса на напредък.

Сега „Sky Sport Italia“ и „Goal“ съобщават, че Дибала няма да подпише нов договор със „старата госпожа“. Това означава, че както стоят нещата към момента, той ще сложи край на седемгодишната си престой на „Алианц Стейдиъм“ в края на сезона. Според испанското издание "Todofichajes" пък Дибала вече е постигнал споразумение да премине от лятото в Атлетико Мадрид.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Преди няколко месеца двете страни стигнаха до споразумение за подновяване на контракта с годишна заплата за играча в размер на 10 милиона евро, но впоследствие Ювентус оттегли предложението си и занижи финансовите условия. Според информации на Апенините, новото предложение на Юве е за преподписване със запазване на настоящата заплата на играча от 7 милиона евро годишно, но то също е било отказано от нападателя.

След няколко седмици без контузия, аржентинецът се завърна в стартовия състав на Ювентус в неделя и отбеляза първия гол при победата с 2:0 над Салернитана, след която Масимилиано Алегри намекна, че може да нападателят да напусне.

„Взаимоотношенията ми с Пауло и всички играчи са добри. Има някои дискусии помежду ни. но аз винаги съм директен, като съм такъв за доброто на играчите, които знаят, че разполагат с моите вяра и адмирации. Пауло дойде като момче от Палермо и се превърна в голям играч. Няма проблеми помежду ни. Не знам дали ще продължи да бъде футболист на Ювентус, това е въпрос за клуба“, бяха думите на специалиста.

28-годишният Дибала пристигна в Ювентус през 2015-а с трансфер от Палермо на стойност 41 милиона евро. С екипа на торинския гранд той има 283 мача със 113 гола и 48 асистенции. Трофеите, които е спечелил с „бианконерите“, са 5 титли, 4 купи и 3 суперкупи на Италия. През настоящия сезон нападателят е записал 29 двубоя с 13 гола и 6 асистенции.