Крилото Иван Перишич и неговият антураж са изключително подразнени от последните коментари на новия наставник в Интер Антонио Конте. Очаква се в следващите дни хърватинът отново да представи пред борда молба за трансфер.

Конте беше пределно ясен в думите си, че не счита 30-годишния футболист за опция по крилото. След загубата с 0:1 от Манчестър Юнайтед специалистът обясни, че Перишич не разполага с качествата да изпълнява ролята, която Конте има предвид. Той възнамерява да гради тима си в схема 3-5-2 с халфбекове, които сноват по цялата дължина на фланговете.

Именно тези реплики на тактика са били посрещнати с раздразнение както от футболиста, така и от неговия агент. Според Николо Скира от „Гадзета дело спорт” няма да е изненадващо, ако Перишич още веднъж започне да настоява за продажба в Англия.

Манчестър Юнайтед много усърдно искаше футболиста през лятото на 2017 година, като не успя да удовлетвори високите финансови претенции на Интер. През януари тази година пък Арсенал опита да вземе играча в последните дни от зимния трансферен пазар, а Перишич опита да форсира събитията, като спря да тренира с „нерадзурите”.

Естествено, пред Перишич има и достатъчно опции извън Англия, като той вече отказа примамлива оферта от китайския Шанхай Шенхуа.