Антонио Конте призна, че в момента се намира в нежелана ситуация, след като напусна Интер. Италианският специалист говори и за ужасният инцидент с Кристиан Ериксен по време на UEFA EURO 2020.

Конте помогна на „нерадзурите“ да спечелят Скудетото след 11 години пауза, но бившият треньор на Ювентус напусна клуба, след като плановете в тима се промениха с оглед на кризата, която дойде в Интер заради COVID-19.

“Това е година, в която ще се опитам да уча и продължа да разглеждам различни тактически ситуации. Искам да се възползвам максимално от тази нежелана ситуация. Но това е добре, защото ще бъда до семейството си и ще гледам футбол. Играта продължава да се развива“, заяви Конте пред Radio Anch’io Sport.

“Случилото се с Кристиан бе ужасяващо. Този лош момент го изживях сам. В света на футбола, виждайки такава ситуация, се чувстваш зле. Имах шанса да бъда близо до Кристиан и като го видях да колабира, се почувствах ужасно. Наистина ме удари. Щастлив съм, че всичко сега е наред. Това е най-важното. Благодаря на всичките му съотборници за подкрепата. Пожелавам на Кристиан да се възстанови и да бъде спокоен със семейството си. Футболът ще дойде по-късно“, добави още той.