Мениджърът на италианския Интер Антонио Конте се надява отборът му да завърши годината на първо място в Серия А. За да стане обаче “нерадзурите” трябва задължително да победят Дженоа на „Джузепе Меаца“ в събота, при което ще се изравнят по точки с Ювентус.

“Винаги съм казвал, че е важно по Коледа да бъдем на върха в класирането“, заяви Конте.

„Имахме някои проблеми и се изправихме срещу тях по правилния начин. Те направиха колектива и играчите много по-отговорни. Разбраха, че трябва да дават повече от себе си. Би било добре за нас и като цяло за всички. Бях притеснен, защото трябваше да взимаме рисковани решения. Ще бъде фантастично да спечелим мача при тази извънредна ситуация. В часовете преди двубоя ще направим някои преценки. Още по-ограничени сме заради наказанията на Марсело Брозович и Лаутаро Мартинес“, сподели още италианският специалист.

„От началото на сезона целта ни беше да станем надежден отбор. Съперниците ни трябва да знаят, че ги чака тежък мач срещу нас. Знаем много добре, че по пътя по който сме поели ще има трудни моменти и препятствия, които ще се опитат да ни спрат. Трябва да преминем през това. Ще се изисква търпение и тбярва да градим. Нужно е да положим солидна и дълготрайна основа. Нещо, което може да стане важно с времето. За пет месеца работихме усърдно. Ще е важно да оставим следа, както вече казах”, каза още Конте на пресконференцията си преди срещата утре вечер.